Afleggen en opbaren

Zodra we bij u komen, gaan we overleggen over de zaken die als eerste geregeld moeten worden zoals de laatste verzorging en de opbaring van de overledene. Misschien wilt u zelf meehelpen bij het wassen (afleggen), het aankleden en bij het kisten of daar tenminste bij aanwezig zijn. Dat lijkt misschien eng of moeilijk, maar onze ervaring is dat het helpt bij de rouwverwerking.

Vervolgens wordt bepaald waar de overledene wordt opgebaard. Opbaren is op veel manieren mogelijk. Opbaring in huis heeft veel voordelen voor de nabestaanden. Ze kunnen op elk gewenst moment dichtbij hun geliefde zijn. Het lichaam kan worden opgebaard in bed, met gebruikmaking van bedkoeling, of in de kist. In een open kist, of dicht met een venster en voorzien van kistkoeling. Als er geen gelegenheid of wens is om thuis op te baren, is het ook mogelijk om gebruik te maken van één van de rouwcentra in de omgeving.

Kisten

Op het gebied van grafkisten is veel mogelijk. Zo kunt u kiezen voor diverse houtsoorten, modellen en kleuren. Aan de hand van een fotoboek met voorbeelden kunt u uw keuze maken. Een aantal modellen hebben wij zelf op voorraad maar als de kist van uw voorkeur daar niet bij is, kunnen wij op korte termijn de levering verzorgen.

Drukwerk

Vervolgens dient te worden bepaald, wat er op de rouwbrief moet komen te staan en hoe de afscheidsdienst zal worden vormgegeven. Ook hierbij zullen wij u graag behulpzaam zijn, maar wellicht dat de vragenlijst u ook kan helpen om bepaalde keuzes te maken. Het drukwerk wordt in eigen beheer verzorgd, zodat wij snel kunnen leveren, of het nu om een standaard rouwbrief met zwarte of grijze rand gaat of een naar persoonlijke wensen opgestelde kaart met een foto of gedicht. Ook de liturgie voor de afscheidsdienst kan door ons worden verzorgd.

Rouwvervoer

Wij beschikken over een zwarte rouwauto maar het is uiteraard ook mogelijk om een rouwauto en eventuele volgauto’s in een andere kleur in te huren. In dat geval maken wij meestal gebruik van de diensten van Quo Vadis (www.uitvaartvervoer.nl)

Overige wensen

Diensten die wij niet zelf bieden, kunnen wel door onze tussenkomst worden ingehuurd. Daarbij valt te denken aan bloemen, muziek, een spreker of fotograaf. Wij hebben door onze jarenlange ervaring contacten met diverse leveranciers en zullen u dan ook hierbij graag ondersteunen.