Over de begrafenis

Bij het regelen van een begrafenis komt veel kijken. Vaak komt het onverwachts en komt men voor zaken te staan die in een vrij snel tempo geregeld moeten worden, zonder dat men de tijd krijgt om er over na te denken.

Kisten

Een kist is één van de eerste keuzes waar u voor komt te staan. Wij leveren uitsluitend massief houten kisten, hetzij vuren, eiken e.d. In de Uitvaartwereld is er veel prijsverschil in de diverse kisten wat niet altijd hoeft. Bij ons is een massief eiken kist waarschijnlijk net zo duur als elders een spaanplaat kist. Bovendien is spaanplaat slecht verteerbaar en dus slecht voor het milieu.

Graven

Elke gemeente hanteert zijn eigen richtlijnen betreffende het begraven. De gemeente Zwartewaterland (waar wij gevestigd zijn) heeft de volgende richtlijnen gesteld voor het begraven binnen de gemeente:
- Een graf voor onbepaalde tijd met een grafbedekkende of staande steen.
- Een graf voor een bepaalde tijd van 40 jaar, welke na 40 jaar te verlengen is met 10 jaar.

Ook hier dient aangegeven te worden of met voor een grafbedekkende of staande steen kiest. In een graf is plaats voor 2 volwassen personen en een baby niet ouder dan 24 weken.

Opbaren

Opbaren kan op verschillende wijzen. De overledene kan in een rouwcentrum worden opgebaard, maar zeker ook thuis met een eventuele rouwkamer.
Onze voorkeur gaat uit voor thuisopbaring. Dit is beter voor de rouwverwerking. Als de overledene thuis opgebaard is, bent u beter in de gelegenheid om afscheid te nemenvan u dierbare, dan wanneer u iedere keer naar een rouwcentrum moet.

Voor thuis opbaringen hebben wij koelingen die er in meewerken de overledene  goed te houden tot de dag van begraven. Echter kunnen wij dit niet garanderen.Er kunnen situaties ontstaan waardoor de kist eerder gesloten dient te worden.

 

paginaafbeelding